Saturday, 19 October 2013

Chocolate Moist Cake


Bahan-bahan ( satu loyang bulat(setengah kilo) )

  • bahan A 1 cawan gula 1 cawan susu pekat 1 cawan susu cair 1 cawan serbuk koko 1 cawan minyak
  • bahan B 4 biji telur
  • bahan C 1 cawan tepung gandum 1sudu kecil baking powder 1 sudu kecil soda bikarbonat

Cara-cara

  1. masak semua bahan A dalam kuali tapi jangan sampai mendidih..cukup sekadar cairkan gula dan sekata kan koko. lepas dah siap,biarkan sejuk dalam suhu bilik.
  2. pukul telur sampai kembang..saya pakai blender je. hehe..
  3. ayak bahan C. pastu Bahan masukkan bahan B dan C secara berselang seli kedalam bahan A.kacau gune senduk je..tak payah kacau banyak2..gune kaedah kaup balik sekadar bagi dia rata semua
  4. masukkan dalam loyang dan tutup loyang dgn aluminium foil supaya air kukusan tak masuk dalam kek.ataupon balut tudung periuk dgn kain.. kukus slama stgh jam atau lebih.cucuk dengan lidi untuk tau dah masak ke belum..kalau lidi clear da masak..kalau ade lekat2 adunan makne nya dalam belum masak...
  5. pastu buat topping senang macam ni. 2 sudu serbuk koko,setengah tin susu pkat.maak dalam kuali sampai pekat,tp jgn hangit pulak.! pastu tuang atas kek..nyum2..menjilat pinggan dan jari. :)

Thursday, 26 September 2013

hari ni is my freedom sbb peperiksaan dah abis......hohoho......jadi saya sangat gembira dan ari ni saya ader ticket free tengok bola tapi boring aaaa tengok bola so saya hadiahkan pada ayah saya ....saya harap masa dia dah balik mood dia adalah terharu..... :3

Wednesday, 25 September 2013

cinta pandang pertama saya cho chweet....

Pada bulan 5,saya dan kawan saya turun tangga kerana ingin ke tandas.Dalam perjalanan saya terserempak dengan pengawas lelaki.Saya melihat lelaki itu dan merasa dia lah cinta pandang pertama saya .Dia memanggil saya tetapi saya terlalu malu untuk menoleh kepala saya ke belakang dan saya menarik tangan kawan saya dengan cepat dan berlalu.Pada waktu malam ,saya bermimpi yang lelaki itu datang ke kelas saya mimpi ini sangat indah(berangan).Keesokan nya , saya dan dia bertemu di dalam kelas . Saya begitu terkejut dan saya cuba ber tenang tetapi dia menuju ke meja saya.Wwaaaaa!!!!Terasa ingin menjerit tetapi ti dak sempat dia sudah berada di depan saya lalu dia memperkenalkan dirinya.Wah,mimpi terasa sudah menjadi kenyataan!!!!^.^ Inilah dia cinta pandang pertama saya......tamat
assalamualaikum!!!terima kasih kerana membaca atau memberi sokongan pada para pembaca harap anda akan terus menyokong saya.....^..^

Tuesday, 24 September 2013